Valpträning del 4

I del 4 fortsätter vi att jobba vidare med leken, kontaktövningar och följsamhet. Vi är noga med att inte gå för fort fram utan ser till att grunden blir ordentligt gjord, så att vi har något stabilt att jobba vidare på sen.
Följsamhet är viktigt både för familjehunden och sporthunden, i vardagen underlättar det oerhört om hunden inte släpar runt oss i kopplet. Är tanken hundsport så behöver vi se till att hunden vill vara med oss samt följer oss utan problem, detta med fördel innan vi börjar lära in de moment som ingår i sporten vi har valt, för då vill vi ju gärna redan ha hundens fulla uppmärksamhet smile emoticon
Det är viktigt att hundarna vet vad vi förväntar oss av dom och att detta gäller överallt i alla miljöer, har vi inte lärt hunden någonting ordentligt så har vi:
1. Inget att förvänta oss eftersom hunden ingenting kan.
2. En förvirrad stackars hund som sällan kommer att göra rätt.
3. Antagligen en irriterad och småstressad hundägare som undrar varför hunden inte förstår att den ska sitta på tunnelbanestationen också, ”vi har ju tränat sitt 10 gånger hemma i köket!”.

Ja ni förstår säkert vad vi menar, det blir inte kul för någon inblandad.

Det är nu vi lägger grunden för en trevlig vardag och många roliga träningspass, där människa och hund förstår varandra 🙂

Trevlig helg!
Izabelle&Anna

Pin It on Pinterest